Feldolgozott élelmiszerek

Spiesz Orsolya vagyok. Kistermelői tevékenységemben saját termelésű, vegyszermentes zöldség és gyümölcsféléket dolgozok fel.
Fekete és piros ribizliből, jostából szörpöket és lekvárokat készítek a gyümölcs magjától mentesen. Édesítésre cukrot és mézet használok. A szörpöket ajánlom forró ital készítésére is a hűvösebb időkben gyümölcstea jelleggel. Meggyből és kökényből is készítek szörpöket, illetve bodzavirágból.

Cékla, cukkini és uborka zöldségekből savanyúságot készítek. További termékem a lecsó és a lecsós tökfőzelék. Önálló ételként, valamint hús és tojás kombinációban is ajánlom fogyasztásra.

A vegyszermentes gazdálkodás, a jól megválasztott ízesítés folytán különösen ízletes a végtermék, melyet a fogyasztók véleményei alapján merek kijelenteni. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Minden termékem tartósítása dunsztolással (hőkezeléssel) történik, így semmilyen tartósító anyagot nem tartalmaz. Felbontás után 1-2 hétig hűtőben eltartható.
Új telepítésű gyümölcsösből a jövőben várhatóak a kajszi, szilva, körte, és birs alapanyagból készült termékek is lekvárok, kompótok és szörpök formájában.